פנה עם פטריות ושמנת
החומרים: 500 גרם פסטה פנה 400 גרם פטריות שמפיניון (רצוי טריות) 3 שיני שום קצוצות 1 כף רסק עגבניות 1 כף קוניאק 1 קרטון שמנת מתוקה שמן זית לטיגון מלח 2 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה: 1. מטגנים את השום בשמן הזית עד שהא משנה את צבעו. 2. חותכים את הפטריות ומוסיפים למחבת. 3. מטגנים עד שהפטריות משנות את צבען. 4. מוסיפים למחבת את השמנת, רסק העגבניות והקוניאק, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-43 דקות על אש בינונית. 5. כאשר הפסטה מוכנה מסננים את המים ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב. 6. מערבבים 2 דקות על האש ומורידים. 7. מגישים מייד עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
באדיבות ג'אקומו - אשף הבישול האיטלקי
|