צור קשר l תקנון l דף הבית l מפת אתר l הבלוג
 

carnepillpel

בקר עם פלפלים וזוקיני

החומרים:
500 גרם בשר בקר, סינטה או אנטריקוט, פרוס לרצועות
200 גרם חמאה
2 פלפלים אדומים ו-1 פלפל ירוק, חתוכים לטבעות
2 זוקיני חתוכים לרצועות (ז'וליין) עם הקליפה
2 בצלים, חתוכים לטבעות
1/2 כוס בקבוק יין אדום יבש
1/2 כפית סוכר
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
2 בצלים ירוקים
1 כפית אורגנו, רצוי טרי

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לרצועות צרות, שמים במחבת חצי מכמות החמאה ומטגנים את הבשר עד שהוא מתרכך (5-10 דקות). מכבים את האש ומניחים בצד.
2. במחבת אחרת מטגנים את הבצל בשארית החמאה עד שהוא מתרכך והופך לשקוף.
3. מוסיפים את הפלפלים ורצועות הזוקיני ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עד שהם מתחילים להתרכך אך לא משנים עדיין את צבעם.
4. מוסיפים למחבת את הבשר, היין, הסוכר והסויה, ממליחים ומפלפלים ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי
5. מפזרים מעל אורגנו טרי קצוץ ובצל ירוק, מבשלים 2 דקות נוספות על אש בינונית ומגישים.

באדיבות ג'אקומו - אשף הבישול האיטלקי

 
 

רשימת דיוור